Ung spritbilist i forgæves flugt fra politiet

En 19-årig mand måtte natten til fredag meget forpustet overgive sig til politiet, efter han havde været på en længere flugt til fods i Grenaa.

Klokken 3.15 blev den 19-årige standset af en patrulje på Ydesvej i Grenaa, da han kom kørende i bil med en bekendt på passagersædet.  Da betjentene ville gå hen for at lave et rutinetjek af fører af bil, sprang den 19-årige fører ud og begyndte at løbe ind igennem den nærliggende skov. En af betjentene skyndte sig efter ham, mens han råbte, at den 19-årige var anholdt.  Det stoppede dog ikke den unge mand, der fortsatte sit løb og til sidst lykkedes med at ryste betjenten af sig – i hvert fald i første omgang.

Patruljen gav nemlig ikke op og kørte rundt i området for at lede efter den 19-årige. Omkring kl. 4.00 opdagede de manden, der kom gående på en sti ved skoven. Patruljen satte straks efter ham i bilen, mens manden løb alt, hvad han kunne. Da han løb ind på en mindre sti, hoppede en af betjentene ud og løb efter.  Efter en eftersættelse til fods gennem et skovområde og en have, stoppede den udmattede 19-årige til sidst op og overgav sig, da han ikke havde luft til mere.

Den 19-årige blev sigtet for spritkørsel og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da betjentene også fandt noget kokain på ham, blev han også sigtet for besiddelse af narko.