OL-dækning fastlagt: Discovery og DR har fordelt sportsgrenene til OL i 2020

Discovery Networks Danmark og DR har nu fordelt de mange sportsgrene til sommerens OL i Tokyo imellem sig. Danskerne kan derfor allerede nu begynde at glæde sig til en sommer fyldt med store OL-øjeblikke på både DR’s og Discoverys kanaler.

Ved de olympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 kunne det danske hold rejse hjem med 15 medaljer. Det højeste antal medaljer siden den historiske rekord i London i 1948. Forventningerne til sommerens OL er derfor tårnhøje, og sportsglade danskere kan nu begynde at planlægge sommerens tv- og streaming-sening. Forude venter nemlig OL i Tokyo, og i dag offentliggør de to rettighedshavere, hvordan de mange sportsgrene er fordelt imellem dem.

Begynder og slutter på DR

OL skydes i gang og afsluttes på DR, da både afslutnings- og åbningsceremonierne, vises på DR’s kanaler. Derudover kan man på DR’s kanaler se, når danskerne jagter medaljer i atletik, håndbold samt badminton. Mens man på Discovery kanaler blandt andet kan følge Jakob Fuglsang, Pernille Blume og de andre danske medaljekandidater jagte succes i cykling på både bane og landevej samt i roning og svømning.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med DR omkring OL. Allerede ved vinter-OL i 2018 i Pyeongchang viste vi, hvordan vi med et godt samarbejde med en kompetent og stærk partner som DR kan løfte OL-oplevelsen til nye højder herhjemme. Nu glæder vi os til igen at sende OL til danskerne – denne gang fra Tokyo. Danskerne får mulighed for at se OL på den måde, der passer dem bedst, på den skærm de foretrækker og på det tidspunkt de vil, siger adm. direktør hos Discovery Networks Danmark, Christian Kemp.

DR’s mediedirektør Henriette Marienlund siger:

– Sport er noget af det, der er allerbedst til at binde os sammen som nation. Og intet er større end et sommer-OL. Her bliver sport for alvor den store samtale, og den er vi er stolte over, at vi som public service-station er med til at løfte. OL er noget af det, vi samles om at se, og sammen med Discovery er vi sikre på, at vi kommer til at give danskerne et fremragende OL.

Et OL på alle platforme

Discovery og DR deler rettighederne på flow-tv ligeligt, mens Discovery alene har rettighederne til at sende alle OL-discipliner live på deres streamingtjenester Dplay og Eurosport Player, hvor DR kun sender deres egen halvdel direkte på streamingtjenesten DRTV. Begge kanaler kan vise highlights og forskudte transmissioner på deres hjemmeside, streamingtjenester eller på flow-tv.

– Danmark har medaljekandidater i mange forskellige sportsgrene og ved at se OL på Dplay eller Eurosport Player, er man sikker på at kunne se – og gense – de store øjeblikke, uanset om man er på arbejde, i sommerhuset eller på stranden i udlandet. Også dem man måske ikke nåede at fange på DR’s sendinger. Dplay er Nordens hurtigst voksende streamingtjeneste, og vi ser frem til at vise danskerne OL på én platform, som samler alle begivenheder fra legene, forklarer Christian Kemp.

Henriette Marienlund supplerer:

– Vi er forbi den tid, hvor folk sætter sig i 16 dage og bare ser tv i døgndrift. Derfor kommer OL på DR også til at være på alle medier. Vi kommer til at give danskerne det bedste fra OL på mobilen, i radioen, på web og på tv. Så det altid er dig, der vælger, hvordan du vil følge med. Og så du kan have sportsstjernerne med på stranden, på cyklen eller i bussen på vej til arbejde.

På DR’s kanaler kan du følge OL på DR1, DR2 og DRTV, mens du på Discoverys kanaler kan følge OL på Kanal 5, Eurosport 1 og 2, samt få den fulde OL-oplevelse på Dplay eller Eurosport Player.

OL i Tokyo løber af stablen fra fredag den 24. juli til søndag den 9. august 2020.

Discovery har købt OL-rettighederne frem til 2024, men lavede tilbage i 2017 en aftale med DR om deling af tv-rettighederne for vinter-OL i 2018 og det kommende sommer-OL i 2020. Discovery har beholdt de digitale streaming-rettigheder. Der er endnu ikke indgået nogen aftale med andre danske broadcastere omkring vinter-OL i 2022 og sommer-OL i 2024.

Herunder kan man se, hvilke sportsgrene man kan se på henholdsvis DR’s kanaler og Discoverys kanaler: